combibehandeling


Zoals op mijn site te zien is, ben ik ook ergotherapeute. Bij het behandelen van kinderen maak ik vaak een combinatie van ergotherapie en sensitherapie.

Binnen de ergotherapie heb ik mij gespecialiseerd in de sensomotorische integratie. Ik behandel kinderen die problemen hebben met de prikkelverwerking.

Sommige kinderen zijn heel gevoelig voor prikkels en andere kinderen juist helemaal niet. Beide situaties kunnen problemen opleveren. Vaak zie ik kinderen waarvan de ouders denken, of weten, dat zij hooggevoelig zijn. Sensitherapie kan hier goed bij helpen.

Via de zintuigen komen er overdag veel prikkels binnen en sommige kinderen hebben moeite deze te verwerken en daarop te reageren. Prikkels kunnen opgevangen worden met de tast, reuk, gehoor, smaak en met het evenwicht. Met behulp van ergotherapie kun je die prikkels leren reguleren waardoor je beter en makkelijker om kan gaan met prikkels. Daarnaast komt je lichaam meer in balans door de sensitherapie waardoor je prikkels functioneel kan gebruiken. Zo pakken we de prikkelverwerking op verschillende manieren aan. Ergotherapie ziet er vaak uit als spelen. Ik ben van mening dat kinderen het meest leren van leuke ervaringen, door de behandeling voor het kind aangenaam te maken is deze het meest effectief.

Ergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar vergoedt vanuit de basisverzekering. Soms zitten er extra uren in een aanvullende verzekering.

Sensitherapie wordt niet vergoedt. Een volledige sensibehandeling kost 60 euro.

Wanneer ergotherapie en sensitherapie gecombineerd worden overleggen we altijd van te voren over de kosten. Deze kunnen in sommige gevallen dus (deels) vergoed worden.